Νύστα ξελογιάστρα

Με εξαίρεση τη στιγμή που ετοιμάζεσαι να βγεις ως εξοδούχος, όλες τις άλλες ώρες στο στρατό σε απασχολεί μόνο ένα πράγμα: να την πέσεις για ύπνο! Κυρίως προς αναπλήρωση του ελλιπούς βραδυνού ύπνου αλλά και επειδή πολύ απλά “ο ύπνος μειώνει τη θητεία”! Αργά ή γρήγορα βέβαια καταλαβαίνεις ότι μετά το πρωινό εγερτήριο στις 6.00 δεν ξαναβλέπεις το κρεβάτι σου πριν το βραδυνό σιωπητήριο στις 22.30! Έτσι ψάχνεις εναλλακτικούς τόπους και τρόπους για να κοιμηθείς που ποτέ πριν δεν σου είχαν περάσει από το μυαλό: στη σκοπιά καθιστός πάνω στην τελαμόνα, στη σκοπιά καθιστός πάνω στο κράνος, στη σκοπιά όρθιος στηριζόμενος στην κάννη του όπλου, στη σκοπιά όρθιος ακουμπώντας στον τοίχο, στη σκοπιά όρθιος χωρίς να ακουμπάς πουθενά κλπ. Πάλι καλά δηλαδή που έχουμε σκοπιά και σαπίζουμε στον ύπνο αλλιώς δεν θα την παλεύαμε με τίποτα. Μαμά, μπαμπά, όσο φιλάω τα σύνορα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Το ίδιο κάνω κι εγώ.

Explore posts in the same categories: Στρατός

2 Comments on “Νύστα ξελογιάστρα”

  1. sneronas Says:

    ενα φιλαράκι μπήκε πρόσφατα και μου μετέφερε ατάκα που είπε ένας από τους νεοσυλλέκτους (βυσματίας όπως οι άλλοι,να μας ζήσει η αεροπορία).”Ηρθα για την εμπειρία!”Πάλι καλά που δεν πήγε και το έπαθλο!

    Και τί εμπειρία!12 μήνες βαρεμάρα.Η’ που θα σκυλοβαρεθώ και εγώ ή που θα γίνω συγγραφέας!

  2. authairetoi Says:

    Άτιμη μάνα-πατρίδα που μας κλέβεις όλα τα ανεξάρτητα παλικάρια και στεγνώνουν τα δικά μας στρατόπεδα. Δεν πειράζει, τουλάχιστον απ’όλη την εμπειρία βγαίνουν ανδρωμένοι bloggάκηδες.


Leave a comment